Historien bakom Nojiri Curlinghall

Nojiri Curlinghall - en av Sveriges i särklass bästa curlinghallar

I mars 2008 ingick RELITA (dåvarande Saneringsentreprenad) och Curlingcompaniet i Uppsala AB (dåvarande Fyris Curlinghall AB) ett femårigt avtal där RELITA blev namnsponsor av, den då ej färdigbyggda, curlinghallen i Stenhagen i nordvästra Uppsala.

Tack vare detta avtal fick Curlingcompaniet en bra grund att stå på och en väldigt viktig pusselbit i visionen att bygga och driva en av Sveriges absolut finaste curlinghallar. Vi kan aldrig tacka RELITA nog för detta goda och långvariga samarbete som ledde till Uppsalas första och enda curlinghall!

Hösten 2014 avlutades samarbetet med RELITA och vår nya samarbetspartner är Nojiri. Därför heter nu hallen Nojiri Curlinghall. Vi ser fram emot ett lika gott och långt samarbete med vår nya partner! 

Redan dagen efter invigningen den 13:e september 2008 började bokningar från företag och privatpersoner att komma in i en strid ström, vilket givetvis var oerhört välkommet och kul. Nojiri Curlinghall blev snabbt en snackis och sedan dag ett har tusentals företag och privatpersoner valt att förlägga sina svensexor, möhippor, personalaktiviteter, kundevents och konferenser här hos oss.

IK Fyris

Curlingcompaniets största kund är den ideella föreningen IK Fyris, som bedriver curling i föreningsregi. Klubben blev redan efter ett år utsedd till Sveriges bästa curlingförening och medlemsantalet, som passerat 100 medlemmar med råge, växer år efter år.

Bakomliggande tanke

Tanken med Nojiri Curlinghall har hela tiden varit att arenan skall hålla absolut toppskick och kanske till och med vara den bästa curlinghallen i hela Sverige. Detta har blivit verklighet och klubben har, tack vare denna fina curlinghall, under åren fått ansvaret att anordna en rad SM-tävlingar och elitseriespel för damer.

Peja Lindholm

Senast det begav sig under damernas elitseriesammandrag i november 2011 bloggade Sveriges förbundskapten Peter "Peja" Lindholm om hur fantastiskt bra och rättvisa förhållanden det var i Nojiri Curlinghall. Curling är en extrem precisionssport och i takt med att spelarna utvecklats enormt de senast åren så ställs allt högre krav på isförhållanden och på stenarna. Att Sveriges förbundskapten pratar om hallen som en av de finare i Europa är givetvis ett kvitto på att vi arbetat rätt och lyckats med vår vision.

 

Curlingligan

Senaste nytt från curling-
ligan.

 

Boka On-line

Snabb och enkel bokning.

 

Se prislista här.